main acmon

Ο Όμιλος εταιρειών ACMON απέσπασε Ειδική Αριστεία Platinum στα Bakery & Pastry Awards 2023.


Ο Όμιλος εταιρειών Acmon δίνει δυναμικό παρών στους εγχώριους θεσμούς βραβείων. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Bakery & Pastry Awards 2023, στον θεσμό που θεσπίστηκε με σκοπό να επιβραβεύσει την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την αρτοποιία στην Ελλάδα, o Όμιλος εταιρειών Acmon διακρίθηκε με Platinum βραβείο στην κατηγορία Προμηθευτές Pastry & Bakery, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής απονομής βραβείων την 1η Φεβρουαρίου στο Radisson Blu Park Hotel.

Ο όμιλος εταιρειών Acmon απέσπασε ακόμα μια σημαντική τιμητική διάκριση, κατακτώντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία Συσκευασία / Παλετοποίηση για τον εκσυγχρονισμό αλλά και την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου σε μια από τις μεγαλύτερες αρτοβιομηχανίες της χώρας.

Η μητρική εταιρεία του Ομίλου, Acmon Systems ανέλαβε την αυτοματοποίηση των πρώτων υλών της μονάδας τόσο σε μορφή σκόνης (χύδην, Big Bag και 25kg σάκων) όσο και σε υγρή (νερό, λάδι, σιρόπι, μαγιά) για την τροφοδοσία των ζυμωτηρίων με δυναμικότητα που ξεπερνάει τα 6000kg ζύμης την ώρα. Η Acmon Data έχοντας αναπτύξει την σουίτα λογισμικού TracePro, για τον έλεγχο της παραγωγής και την διαχείριση αποθήκης (MES & WMS), παρείχε εξατομικευμένες λύσεις αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησης των καθημερινών διεργασιών ενώ τέλος τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εκτέλεση της μεταφοράς ετοίμων προϊόντων στο νέο κέντρο logistics, που εκτελεί αυτοματοποιημένη διαλογή και dispatching σε μορφή παλέτας ανέλαβε η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Icon Systems.

Παραλαμβάνοντας την ειδική αριστεία PLATINUM στην κατηγορία Προμηθευτές Pastry & Bakery από τον Πρόεδρο κριτικής Επιτροπής, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.), κ. Ιωάννη Σμαρνάκη, ο κ. Γιώργος Μοσχάκης, Commercial Director του ομίλου ACMON, και ο κ. Γιώργος Μπουγιούκας Plant Manager της μητρικής εταιρείας του Ομίλου δήλωσαν:

«Η αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του ομίλου ACMON στις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελληνικής Βιομηχανίας, επιβραβεύει τις προσπάθειές μας να συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων αλλά και καινοτόμων προϊόντων χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος.

Η κορυφαία αυτή βράβευση, όπως και το επιπλέον χρυσό βραβείο που λάβαμε φέτος, αντανακλούν τη διαχρονική δέσμευσή μας στην ποιότητα, την καινοτομία και την τεχνογνωσία διασφαλίζοντας την ευημερία των πελατών μας και την μεγιστοποίηση απόδοσης της επένδυσης τους σε βάθος χρόνου.

Στόχος μας είναι να ενισχύουμε διαρκώς το θετικό μας αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία ως ένας καλός εταιρικός πολίτης δημιουργώντας μια αλυσίδα αξίας με οικολογική συνείδηση μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες, λύσεις και υπηρεσίες».

 Σχετικά με τον Όμιλο εταιριών ACMON:

Ο όμιλος Acmon συμμετέχει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής παραγωγής και βιομηχανίας, ως Manufacturing Solution Provider, διαθέτοντας ευρεία γκάμα λύσεων και εφαρμογών που καλύπτουν την αυτοματοποίηση όλων των layers μιας μονάδας από το πεδίο μέχρι το business.

Σχεδιάζει, κατασκευάζει και υλοποιεί εξατομικευμένες λύσεις για την διαχείριση των πρώτων υλών (bulk material handling & process engineering systems), συστήματα διακίνησης, ρομποτικής παλετοποίησης και συσκευασίας (conveying systems, robotics, labelling & product inspection) ενώ παράλληλα προσφέρει σουίτες λογισμικού για την διαχείριση και τον έλεγχο της παραγωγής (Manufacturing Execution & Supply Chain Management Systems).

Σχετικά με τα Bakery & Pastry Awards:

Τα Bakery Awards 2023 είναι τα βραβεία που διοργανώνονται για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και την βιομηχανία που σχετίζονται με την αρτοποιία.

Tα Pastry Awards 2023 είναι τα βραβεία που λανσάρονται φέτος παράλληλα με τα Bakery Awards 2023 από την BOUSSIAS στην ελληνική αγορά, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και τη βιομηχανία που σχετίζονται με την ζαχαροπλαστική.