Έργα

Ολοκληρωμένο έργο παραγωγικής μονάδας χημικών

 • Στο εργοστάσιο παραγωγής δομικών υλικών εγκαταστήθηκε σύστημα αυτόματης παλετοποίησης σάκων με ρομποτικό βραχίονα της Fanuc και ειδικά σχεδίασμένης αρπάγης που αναλαμβάνει την παλετοποίηση των σάκων και την τροφοδοσία της γραμής με κενές παλέτες.
 • Το σύστημα παραδόθηκε  ως ολοκληρωμένο έργο και περιλαμβάνει τον εξοπλισμό για την αυτόματη διακίνηση, την επιπεδοποίηση και την παλετοποίηση σάκων από μία γραμμή  συσκευασίας.

Έργο ορόσημο

Έργο σταθμός αποτελεί το έργο της ΜΕΓΑ, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο και πολυπλοκότερο έργο διακίνησης και ρομποτικής παλετοποίησης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:

 • 4 Robots Kuka εξυπηρετούν 12 γραμμές παραγωγής
 • Ραουλόδρομοι μήκους διαδρομής άνω των 500 μέτρων έχουν τοποθετηθεί σε εναέρια τοποθέτηση
 • H γραμμή διακίνησης κιβωτίων γίνεται με αναβατόρια, μεταφορικές ταινίες και βαγόνια, χρησιμοποιώντας συστήματα sorting.
  Ρυθμός διακίνησης < 75 κιβώτια/λεπτό 4500 κιβώτια/ώρα.
 • Αυτόματη τύλιξη παλετών, υψηλών ταχυτήτων, με Ring wrapping της Robopac, και αυτόματη τοποθέτηση χάρτινων γωνιών.
  Παλετοποίηση / περιτύλιξη ˂ 50 παλέτες/ώρα.

Στο έργο συνεχίζονται να πραγματοποιούνται προσθήκες νέου εξοπλισμού και σύνδεση νέων γραμμών και μηχανών παραγωγής.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ Α.Ε.Β.Ε.

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το έργο παλετοποίησης χαρτοκιβωτίων με ρομποτικό βραχίονα της FANUC για λογαριασμό της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ.

Το έργο περιλαμβάνει μεταφορικές ταινίες χαρτοκιβωτίων, δύο αυτόματους τροφοδότες παλετών (για ευρωπαλέτα και παλέτα τύπου Dusseldorf), δύο ηλεκτροκίνητα τρενάκια διακίνησης παλετών καθώς και αυτόματο σύστημα περιτύλιξης παλετών (stretch film).

Επιτομή στο χώρο του τρόφιμου

Turn key project με τη συνεργασία όλων των εταιριών του Ομίλου Acmon.

Το έργο σχεδιάστηκε από ομάδα μηχανικών μας έχοντας ως στόχο τη δημιουργία καθετοποιημένης λύσης “vertical configuration” με δύο ολοκαίνουργιες γραμμές παραγωγής, και λειτουργίας “Full Process Control” του εργοστασίου από την αρχή έως το τέλος.

Η Icon Systems σχεδίασε, εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία :

 • Γραμμές παραλαβής και διακίνησης σάκων, από ενσακιστικές μηχανές, μέχρι το σύστημα παλετοποίησης, με ενσωματωμένο σταθμό ζύγισης και απόρριψης, και ανιχνευτές μετάλλων Mettler Toledo. Πλήρως συνδεδεμένα με TracePro, διασφαλίζοντας την απόλυτη ποιότητα και ασφάλεια του τελικού προϊοντος.
 • Αυτόματο σύστημα παλετοποίησης 3 γραμμών, δυναμικότητας (600 σάκοι/ώρα), με ρομποτικό βραχίονα KUKA 4 αξόνων. Ειδικού τύπου αρπάγη, ικανή να παραλαμβάνει τόσο την κενή παλέτα, όσο και τον χαρτοδισκο, στην βάση της παλέτας.
 • Αυτόματη γραμμή περιτύλιξης παλέτας, με παλετοδετικό Robopack.
 • Διακίνηση της τελικής παλέτας, και παράδοσης της, μέχρι τον χώρο της αποθήκης, σε μεγάλο ύψος με χρήση βιομηχανικού αναβατορίου παλετών.

To έργο σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε από τις τρεις εταιρίες του Ομίλου Acmon, η κάθε μία εξειδικευμένη στον τομέα της, σύμφωνα με τα πρότυπα HACCP & ISO για εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων.

«Εταιρία με τεράστια τεχνογνωσία και  εμπειρία προσανατολισμένη στις ανάγκες του πελάτη, παρέχοντας πάντα λύση ακόμα και όταν οι απαιτήσεις του έργου είναι ιδιαίτερα δύσκολες». Θ. Μπατής CEO