Ο Όμιλος Εταιρειών ACMON διακρίνεται στη FOODTECH 2023 ως κορυφαίος πάροχος καινοτόμων λύσεων για τον βιομηχανικό κλάδο


 

Η μεγαλύτερη έκθεση Τεχνολογίας και Εξοπλισμού για την παραγωγή και επεξεργασία των Τροφίμων και Ποτών έφτασε στο τέλος της και ο απολογισμός για τον όμιλο εταιρειών ACMON είναι κάτι παραπάνω από θετικός! Ο όμιλος εταιρειών Acmon, ιδρυτικό μέλος της μεγαλύτερης έκθεσης τροφίμων στη χώρα, συμμετείχε με επιτυχία στην Foodtech 2023, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO από 11 έως 13 Νοεμβρίου 2023.

Η Βιομηχανία 4.0 και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων και ποτών βρέθηκαν στο κέντρο των συζητήσεων αυτές τις τρεις ημέρες. 15.180 επισκέπτες, 562 διεθνείς αγοραστές και 275 εκθέτες έζησαν ένα συναρπαστικό τριήμερο καινοτομίας, έμπνευσης, networking και ενημέρωσης. Ο Γιώργος Μοσχάκης, Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου ACMON, δήλωσε: ” Ο Όμιλος εταιρειών Acmon δίνει δυναμικό παρών στο σημαντικότερο εμπορικό forum για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου τροφίμων. Στόχος μας είναι να ενισχύουμε διαρκώς το θετικό μας αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία δημιουργώντας μια αλυσίδα αξίας με οικολογική συνείδηση μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες, λύσεις και υπηρεσίες.

Ο κ Μοσχάκης τονίζει τη σημασία της βιωσιμότητας και της σύνδεσης της με τον παραγωγικό ιστό της βιομηχανίας τροφίμων. «Η βιομηχανία αποδεικνύει ότι μπορεί να ευδοκιμήσει σε έναν ψηφιακό κόσμο και να ηγηθεί μιας βιώσιμης επανάστασης. Τα στελέχη της εταιρείας μας, αναδεικνύοντας τις επιλογές για μια βιώσιμη, τεχνολογικά εξελιγμένη βιομηχανία, ανέπτυξαν και παρουσίασαν σύγχρονες τεχνολογίες για τον εκσυγχρονισμό, την βελτιστοποίηση αλλά και την ασφαλή μετάβαση της βιομηχανίας στο industry 4.0, το digital factory και τις smart διεργασίες».
Στο περίπτερο του Ομίλου Acmon, οι επισκέπτες εξοικειώθηκαν με καινοτόμες λύσεις και υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, εφαρμόσιμο σε μια ευρεία γκάμα βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων. Η έμφαση στον εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών για την διαχείριση και αυτοματοποίηση των ‘Α και ‘Β υλών με πυλώνες που προάγουν την υγιεινή, την ασφάλεια αλλά και τον αρθρωτό σχεδιασμό (Lego design) σηματοδοτεί την αφοσίωση του ομίλου σε βιομηχανικές λύσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία βιώσιμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στο πλαίσιο της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων, ο όμιλος εταιρειών Acmon υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο του αυτοματισμού (Automation like IT) και της ιχνηλασιμότητας από την παραλαβή των ‘Α υλών έως την αποθήκευση του τελικού προϊόντος. Οι ρομποτικές εφαρμογές παλετοποίησης, εγκιβωτισμού, και sorting, υπογράμμισαν τη δέσμευση του ομίλου ACMON να κάνει περισσότερα με λιγότερα (doing more with less), ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο σφαλμάτων και βελτιστοποιώντας τους ανθρώπινους πόρους. Οι ολοκληρωμένες λύσεις product inspection της Mettler Toledo, που αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την Acmon Data, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ACMON, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τον κρίσιμο ρόλο τους στην διασφάλιση ποιότητας του τελικού προιόντος.

Οι επισκέπτες είχαν επίσης την μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα ψηφιακό εργοστάσιο μιας προηγμένης βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων Dry Mix μέσω του σταθμού εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality – VR) που ήταν εγκατεστημένος στο χώρο.

Ο όμιλος εταιρειών Acmon κατέχοντας ηγετική θέση στην εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών και με την στρατηγική της προσανατολισμένη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας, δεσμεύεται για συνεχή καινοτομία και υψηλής ποιότητας βιώσιμων λύσεων που διαμορφώνουν τον κλάδο του Food Processing.

Σχετικά με τον Όμιλο εταιριών ACMON:

Ο όμιλος Acmon συμμετέχει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής παραγωγής και βιομηχανίας, ως Manufacturing Solution Provider, διαθέτοντας ευρεία γκάμα λύσεων και εφαρμογών που καλύπτουν την αυτοματοποίηση όλων των layers μιας μονάδας από το πεδίο μέχρι το business.
Σχεδιάζει, κατασκευάζει και υλοποιεί εξατομικευμένες λύσεις για την διαχείριση των πρώτων υλών (bulk material handling & process engineering systems), συστήματα διακίνησης, ρομποτικής παλετοποίησης και συσκευασίας (conveying systems, robotics, labelling & product inspection) ενώ παράλληλα προσφέρει σουίτες λογισμικού για την διαχείριση και τον έλεγχο της παραγωγής (Manufacturing Execution & Supply Chain Management Systems).

Σχετικά με την έκθεση Foodtech:

Η FOODTECH είναι μία premium και 100% στοχευμένη στη Βιομηχανία Τροφίμων έκθεση, που αφορά τις τεχνολογίες παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διακίνησης Τροφίμων & Ποτών. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και συγκεντρώνει τις κορυφαίες προμηθευτικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας και του εξοπλισμού για τα Τρόφιμα & τα Ποτά. Με την παρουσία ξένων εκθετών και τη συμμετοχή χιλιάδων σημαντικών επισκεπτών, η FOODTECH στοχεύει να εδραιώσει τη θέση της ως ένα κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στη νότια πύλη της Ευρώπης.